Green Power Solutions

Partneri

Navitas Engineering & Automation

Navitas Engineering & Automation je bosanskohercegovačka kompanija koja okuplja profesionalce u polju projektovanja, inženjeringa, ispitivanja, puštanja u pogon i konsaltinga svih vrsta elektroenergetskih projekata.

Cilj Navitasa je da postane preferentni partner svim značajnim firmama u elektroenergetskom sektoru na području jugoistočne Evrope. Posebno želeći osnažiti efikasnost, kvalitet i fleksibilnost u izvođenju projekata bez obzira na njihovu lokaciju i složenost.

U elektroenergetskom sektoru Navitas je prepoznatljiv po kompetentnosti, integritetu i dugoročnom razvoju. Navitasov uspjeh se zasniva na poštenom i profesionalnom odnosu prema usposlenicima, saradnicima, klijentima i društvenoj zajednici.

Elcom

Opšti opis djelokruga kompanije Elcom obuhvata projektovanje, isporuku, montažu i puštanje u rad kompleksnih projekata iz oblasti elektro, mašinske i civilne delatnosti u upravljanju saobraćajem i tunelima, energetskom sektoru kao što su elektrane (TE, HE, FNE itd.) , dalekovoda i distribucije energije, industrije (čeličana, hemijska, prehrambena, farmaceutska…), rudarstva i sl.

ELCOM je jedini Siemens Solution Partner u Bosni i Hercegovini za tvorničku automatizaciju i procesnu instrumentaciju.

Pored toga, ELCOM je odobreni i kvalifikovani partner podizvođač kompanije GENERAL ELECTRIC USA, te ima ovlašćenje da zastupa svjetskog proizvođača DURAG za tehnologiju sagorevanja (visoke eksplozivne atmosfere).

ELCOM inženjeri su IPMA (International Project Management Association) certificirani projekt menadžeri, do nivoa D, C i B. Sve navedeno potvrđuje da su na tržištu prepoznati kao ozbiljna i odgovorna kompanija.

Bičakčić Projecting, Engineering & Consulting

Bičakčić d.o.o. firma je za projektovanje, inženjering i konsalting, osnovana 2003. godine. Nakon mnogo godina provedenih u JP Elektroprivredi BiH, od prvog položaja u sektoru za istraživanje i razvoj pa sve do položaja generalnog direktora, te nekoliko godina provedenih u drugim firmama u polju energetike, gdin. Bičakčić iskoristi je stečeno znanje i iskustvo i osnovao vlastitu firmu.

Od svog osnivanja, frima Bičakčić d.o.o. je orijentisana prema sektoru obnovljivih izvora energije (male hidroelektrane, vjetroelektrane i fotovoltaičke elektrane) te danas na tom polju pokrivamo 60% projekata malih hidroelektrana, 80% projekata vjetroelektrana i 20% projekata fotovoltaičkih elektrana.

Također imaju reference na polju malih hidroelektrana u Albaniji, Republici Kosovo, Crnoj Gori i Turskoj, te sarađujemo sa vodećim evropskim kompanijama u nekoliko različitih projekata.

Inelex

Inelex d.o.o. Sarajevo formiran je 1999. godine.

Osnovna djelatnost je isporuka, ugradnja i puštanje u pogon opreme niskog, srednjeg i visokog napona: prekidači, transformatori, motori, rastavljači, frekventni pretvarači, strujni mjerni transformatori, naponski mjerni transformatori, ormari kompenzacije, kontakteri, SCADA sistemi, NN-niskonaponska postrojenja, instrumentacija, oprema za upravljanje, armature – zasuni i ventili, transportni sistemi i oprema za transportne sisteme – bubnjevi valjci, transportne trake, slogovi, transporteri i ostala oprema. Na tržištu našim partnerima obezbjeđujemo svoje usluge u nepromjenjivoj, iznimnoj kvaliteti, s radom najboljih stručnjaka.

Pridržavajući se održavanja povoljnog troškovnika, trudimo se koristiti najnovije inovacije, i materijalno- i energetsko-ekonomične tehnologije.

Na društvenom i općem planu ocijenjeni smo bonitetno u poslovanju kao vjerodostojna rejting kompanija.

AB Petrol

AB Petrol d.o.o. Kakanj strateški je partner i distributer nekoliko vodećih svejtskih firmi u oblasti mašinske opreme.

AB Petrol službeno je osnovan 1992. godine, ali firma nije imala privrednih aktivnosti do 1996., kada posao pokreće Ivica Andrijević. Naša vizija je bila poslovno i partnerski se vezivati za velike industrijske sisteme na području Kaknja i Zeničko – Dobojskog Kantona.

1998. godine postajemo distributeri brenda SKF iz Švedske, globalnog lidera u proizvodnji ležajeva i drugih komponenti vezanih za rotacionu opremu, sa asortimanom od preko 30000 različitih artikala. Danas smo njihov i distributer i regionalni partner.

Bavimo se projektovanjem, isporukom i montažom opreme za sisteme centralnih podmazivanja, cirkulacijama ulja i masti u industriji, te projektima vezanim za pneumatske i hidraulične sisteme. Ovakve projekte realizujemo i u zemljama regiona, ali sve češće i u najrazvijenijim zemljama Europske Unije.

A&A Productions

A&A Productions počela je kao globalna ‘entertainment’ kompanija, a danas svoj sektor poslovanja širi i na brojne druge djelatnosti.

A&A Productions od svog osnivanja bilježi uspjehe i konstantan napredak, proširujući svoje prisustvo kroz različite poslovne modele kao što su,

  • produkcija muzike, videa i digitalnih sadržaja;
  • menadžment i promocija modela, glumaca, pjevača i izvođača;
  • marketing i vođenje profila na društvenim mrežama;
  • proizvodnja odjevnih i svakodnevnih predmeta:
  • i još toga.

A&A Plus

A&A Plus proizvodi i distribuira različite sadržaje kao što su muzika, MD i reklame na osnovu intelektualnog vlasništva (IP) izvođača koji predvode globalne trendove.

Do danas, A&A Plus širi svoj sektor poslovanja kroz poslovne modele kao što su,

  • distribucija i promocija muzike, videa i digitalnih sadržaja;
  • marketing profila na društvenim mrežama;
  • oglašavanje;
  • izrada i hosting web stranica
  • i još toga.